top of page

Bir Yelken Kursundan Yedi Liderlik Dersi


Başarısız olmanın rahatlığını yaşayın

Başarısızlığın nasıl bir his olduğunu bildiğinizde, korkunuzu kaybedersiniz. Başarısız olmak hayatın ve işin bir parçasıdır, ancak bunun düşüncesi sizi felç edebilir. Olmamalı. İnsanlarınıza başarısız olmaları için yer verin. Gemiyi düzeltebileceklerini ve deneyimden bir şeyler öğrenebileceklerini gördüklerinde, bu gerçek bir büyümedir.

Herkesten öğrenin

Organizasyonun kıdemli üyelerinin paylaşacak en fazla bilgiye sahip kişiler olduğunu düşünmeye programlandık. Şirketinizde bir gençten talimat alır mıydınız? Ekip üyelerinin masaya ne getirdiğini varsaymayın. Birinin yaşı veya deneyimi ne olursa olsun, herkesin benzersiz yetenekleri ve bakış açıları vardır.


Takımı döndür

Her gün farklı bir partnerle iki kişilik yelkenli tekneler kullanıyorsunuz. Kısmen, yanımızda yeni insanlara sürekli uyum sağlayarak ve onlardan öğrenerek daha iyi denizciler olursunuz. Kurumsal dünyada ekipleri karıştırdığımızda güçlenebiliyoruz. Dinamiği değiştirmek sizi ayarlamaya zorlar. Daha esnek ve yeni fikirlere ve bir şeyler yapmanın yollarına açık olursunuz.

Hem kaptan hem de mürettebat olmayı öğrenin

Kaptan daha değerli bir pozisyon olarak algılanır, ancak suda tüm roller önemlidir. Bir lider olarak göreviniz, insanları ortak bir hedef etrafında belirlemek, iletmek ve bir araya getirmektir. Her ekip üyesi katkıda bulunur. Tekneni tek başına çıkarmak istemezsin.

Stratejiden uygulamaya hızla geçin

Kurumsal yaşamda, stratejik önerileri geliştirmek, tartışmak ve raporlamak için sayısız saat harcadınız. Tüm senaryoları ve ne olursa olsun üzerinden geçiyorsunuz. Yine de su üzerinde, eğitmeniniz sadece ikinci dersinizde tekneye yelken açtırdı. Bu, yaşyarak öğrenmekti. Ekibinize bazen en iyi stratejinin sadece bunun için gitmek olduğunu söylemenizi hatırlatmalıdır. Herhangi bir çabayla, artıları ve eksileri durmadan gözden geçirebilir veya dalabilirsiniz. Ya başarıya giden yolda olacaksın ya da neyin işe yaramadığını öğreneceksin. Her iki durumda da, çok daha erken öndesiniz.


Dikkatinizi dağıtan şeyleri kaldırın

Tekneyi dışarı çıkarırken telefonlarınızı getiremezdiniz. Yani aramalar, e-postalar, mesajlar, Twitter'ı kontrol etmek vs. yoktu. Tamamen tek bir şeye konsantre olabileceksiniz – yelken yapmayı öğrenmek. İşyerinde dikkatinizi çekmeniz gereken pek çok talep vardır ve bunların hepsi o anda önemli görünebilir. 1 No'lu İşe odaklanmayı kaybetmek kolaydır. Rotadan sapmayın.


Rüzgarların dinmesini bekleme

15 deniz milinin üzerindeki rüzgarlarda yelken açmanız gerekmiyor. Yine de, ikinci dersinin olduğu gün rüzgar 20 knot ölçtü ama yine de dışarı çıkacaksın. Bu koşullarda daha fazlasını öğrenirsin. En zorlu görevlerinizin aynı zamanda size en çok şey öğrettiğinin harika bir hatırlatıcısıydı. Tekneyi yukarıda tutmak o gün zorlayıcıydı ama inanılmaz derecede öğreticiydi. Sadece rüzgarlar dinmeden yola çıkarsanız, asla gerçekten gelişemezsiniz veya zorluklarla nasıl başa çıkacağınızı bilemezsiniz. Suda veya işte, bazen güvenli bölgenizde kalmak en büyük risktir.

2 görüntüleme0 yorum
bottom of page