top of page

Neden “Yönetici Koçluğuna” ihtiyacınız var?

Her şeyi bildiğini sanabilirsin ama bilmiyorsun. Tüm liderler zorluklarla ve engellerle karşı karşıyadır. Bu engellerin ve zorlukların bazıları, direk sana bağlı olanları etkili bir şekilde yönetmekten, birbiriyle çelişen birden fazla sorumluluğa öncelik verebilmekten veya bir kuruluşla birlikte büyümeye devam etme arzusundan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle bir yönetici koçu yaşamın daha iyi ilerlemesine yardımcı olacaktır. Üst düzey yöneticiler yalnızdı. Bir yönetici veya girişimciyseniz, hayatınız için iyi tavsiyeler bulmak zor olabilir.

Çoğu yöneticinin ve liderin karşılaştığı zorlukların yanı sıra bireysel liderlerin karşılaşabileceği benzersiz engeller ve engellerin ele alınmasına yardımcı olabiliriz.



Hedeflerinizi berraklaştırmak:

Yapmak istediğiniz 20 farklı şey olabilir. Bu hedeflerin makul olup olmadığını ve hangilerinin başarılmasının en önemli olduğunu önceliklendirmenize ve anlamanıza yardımcı olabiliriz.

İş-yaşam dengesini yönetme:

Son olarak, bir yönetici koçunun yardımıyla nasıl harika bir iş-yaşam dengesine sahip olacağınızı öğrenebilirsiniz.

Kariyer geçişi üzerinde çalışmak:

Belki de kurumsal dünyadan ayrılarak, mevcut becerilerinizi kendi başınıza alarak bir girişimci olmak istiyorsunuz. Ya da belki tamamen yeni bir kariyere sahip olmak istersiniz. İhtiyaçlarınız ne olursa olsun, yardımcı olabilirim.

Dışarıdan Net Bir Bakış Açısı Kazanın:

Çoğu birey gibi, liderler de genellikle kendilerini diğerlerinin yaptığı gibi veya net bir şekilde algılamazlar. Bir yönetici koçuyla çalışmak, liderlerin nasıl iletişim kurduklarına, astları ile nasıl göründüğü, kendi beceri ve yeteneklerini nasıl gördüklerine ve kuruluşlarının zorluklarını nasıl algıladıklarına ilişkin göz açılmasına yardımcı olur. Daha doğru bir bakış açısı geliştirmek ve kazanmak önemlidir, çünkü doğru bir bakış açısı bir organizasyon için başarıya ulaşmakla büyük ölçüde ilişkilidir.

Güveni Artırma:

Hedefimiz, bir liderdeki en iyiyi ortaya çıkarmaktır. Bununla birlikte, bir lider yeteneklerine güvenmiyorsa veya bu yeteneklerin sahip olabileceği potansiyel olumlu etkinin farkında değilse, lider etkili olma fırsatlarını kaçırıyor olabilir. Güçlü yönleri ve yetenekleri belirlemeye yardımcı oluyoruz, ancak aynı zamanda liderlerin bu güçlü yönlerden yararlanmak için stratejiler geliştirmelerine de yardımcı oluyoruz. Bir lider, aradıkları sonuçları elde etmenin yollarını liderlere göstererek, fikirlerinin ve güçlü yanlarının işe yarayabileceğine dair onay alabilir.


Sürekli Destek ve Sorumluluk:

Yönetici koçları, bir liderin yeni bir zorluğun üstesinden gelmesi veya zorlu bir engelin üstesinden gelmesi gerektiğinde duygusal, stratejik ve zihinsel destek sağlamak için her zaman oradadır. Yönetici koçları, destek ve kaynak sağlamaktan daha fazlasını yapar, ayrıca bir liderin yolunda kalmasını sağlar. Bu, koçların hedefleri formüle etmede, bunları gerçekleştirmede, gerektiğinde revize etmede ve işler ters gittiğinde bu hedeflere doğru çalışmaya devam etmenin yollarını bulmada destek sağladığı anlamına gelir. Bir lider, hedeflere yönelik ilerlemeyi en iyi nasıl ölçeceğinden emin değilse, bir yönetici koçu tavsiyelerde bulunabilir ve bu ölçümleri takip edebilir.


Güven Oluşturun:

Kuruluşların, liderlerin ve ekiplerin başarısız olmasının ana nedenlerinden biri güven eksikliğidir. Zaman içinde güven oluşmasına rağmen, iletişim engelleri, yanlış anlamalar ve takip eksikliği genellikle güvenin kırılmasının nedenleridir. Söz ve taahhütlerde yeterince hızlı hareket edememek, kuruluşlar, liderleri ve paydaşları arasındaki güvenin kırılmasının bir başka nedenidir. Yönetici koçları, liderlerin yalnızca kendileri ve astları arasında nasıl güven inşa edeceklerini değil, aynı zamanda ekiplerine nasıl güveneceklerini öğrenmelerine yardımcı olabilir. Delegasyon eksikliği ve bir ekibi mikro düzeyde yönetme isteği, bir liderde güven eksikliğinin belirtileridir. Ancak liderler, başarılarının kendi başarılarına değil, doğrudan raporlarının başarılarına bağlı olduğunu anlamalıdır. Bir ekibin başarılı olmasına yardımcı olmanın tek yolu, yapılması gereken görev ve sorumluluklar üzerinde gerçekten çalışmalarına izin vermektir. Birçok lider için kontrolü bırakmak zor olabilir ve bir yönetici koçu ile çalışmak, sıkı bir tasma tutma dürtüsünün üstesinden gelmelerine yardımcı olabilir.


Hedeflere Ulaşın:

Liderler, neyi başarmak istediklerini tam olarak ifade etme konusunda zorluklar yaşayabilirler. Bir yönetici koçu ile çalışmak, genel bir vizyonu daha küçük, elde edilebilir adımlara dönüştürmeye yardımcı olabilir. Bir yönetici koçu, bir liderin vizyonunu hayata geçirmek için hangi kaynaklara ihtiyaç duyacağını belirlemeye de yardımcı olabilir. Yönetici koçluğu, herhangi bir liderin fayda sağlayabileceği bir varlıktır. Liderlerin karşılaştığı birçok barikat, zorluk ve engel karmaşık, dinamik ve anlaşılması güçtür. Dışarıdan bir bakış açısı getirmek, liderleri yeni fikirlere ve olasılıklara açabilir. Bir kişinin lider olarak etkinliğini geliştirmesi, yalnızca bir yönetici koçunun sağlayabileceği desteği ve yerleşik hesap verebilirliği gerektiren devam eden bir süreçtir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page