top of page

Yelkencilik ve Liderlik


1. Liderlik

Teknede kaptansanız, lider sizsiniz. Teknede her zaman bir ekibiniz/ekibiniz var - arkadaşlarınız, aileniz veya iş arkadaşlarınız olsun. Hedefinize ulaşmak için mürettebatınızı görevlendirmeyi, onlara güvenmeyi ve onlara liderlik etmeyi öğrenmelisiniz.


2. Ekip oluşturma

Bir hafta veya daha uzun süre küçük bir teknede ekip olarak yaşamanız gereken zamanlar vardır. Bu süre zarfında, birlikte yeni beceriler öğrenirken duruma uyum sağlaması ve durumla başa çıkması gereken ekibe sürekli değişiklikler ve 'bilinmeyenler' atılır. Birçok yönden işyerindeki ortama benzer!


3. Planlama

Denizde her şey olabilir. Açık deniz asla uzun süre sakin olmaz ve iş de olmaz. Her zaman riskler vardır. Bu nedenle çevik ve uyum sağlamalı, çok hızlı yeni bir plan oluşturup buna göre uygulamalısınız.


4. Dinamik Karar Verme

Mürettebatınızı anlamalı ve yeteneklerini bilmelisiniz. Herkesin bir teknede oynayacağı farklı roller vardır ve ekibin birlikte çözüm bulması veya kararlar alması gerekir. Nihai karara varmak için ekibinize liderlik etmek için oradasınız.


Kurumsal Ekip Oluşturma

  • Yelken, nihai takım oluşturma egzersizidir. Yelkencilikte başarı, mürettebat üyelerinin işlerini bilmelerine, etkili ve verimli iletişim kurmalarına ve herkesin büyük resmi anlamasına bağlıdır.

  • Kurumsal yelkencilik, muhtemelen dünyadaki en iyi ekip oluşturma etkinliği olabilir.

  • Yelken, çalışma ortamımızı simüle eder - durumla başa çıkmak ve başa çıkmak için uyum sağlaması gereken gruba sürekli değişiklikler ve 'bilinmeyenler' atılır.

  • Kurumsal Yelken Maceramızın büyük bir kısmı, yönetici 'ekip oluşturma'yı içerir, ancak aynı zamanda kendini ve grup keşfi için fırsat yaratır.

  • Bir teknede, bir rotada veya eğlenceli bir yarışmada iyi yelken açmayı öğrenmek, mürettebatı benzersiz bir duruma sokar. Grup olarak birlikte yeni beceriler öğrenmelidirler - eğlenceli ve zorlu bir ortamda problem çözme ve birlikte çalışma. Birlikte bir teknede - iş arkadaşları önceden var olan ilişkileri terk etmeli ve sorunları birlikte çözmelidir - bir ekip olarak.

  • Teknede planlama, karar verme, problem çözme, çatışma yönetimini içeren ekip çalışması sayesinde, her bir ekip üyesinin tam potansiyelini ve çalışma şeklini fark edeceksiniz. Faaliyetlerini gerçekleştirirken katılımcılar zorlu durumlarla baş ederek birbirlerini daha iyi tanıyacaklardır.

  • Teşvik edici bir atmosferde bir güven ilişkisi ve daha yakın bağlar kurmanın temelini oluşturacaktır

11 görüntüleme0 yorum
bottom of page